Feltakarítunk magunk után.

Minden webáruháznak keletkezik ökológiai lábnyoma a csomagok kézbesítésével. Éppen ezért, mi úgy döntöttünk, hogy támogatjuk azokat a vállalkozásokat, akik azon dolgoznak, hogy minél kevesebb szén-dioxid legyen a levegőben.

  • Több ezer tonna szén-dioxidot távolítottak már el a levegőből.

  • Több millió csomagküldést tettek szén-dioxid mentessé.

Hogyan nullázzuk le a CO2 kibocsátásunkat?

Minden hozzánk beérkező rendelést követően egy kalkuláció történik a háttérben, ami megbecsüli az adott rendelés ökológiai lábnyomát. A számítás alapján a bevételünk egy részét olyan vállalkozások kapják, akik segítenek a szén-dioxid mentesítésben. E becslések alapján bevételünk egy része olyan szén-dioxid-eltávolító cégekhez megy, amelyeket a Carbon Direct tudósai ellenőriztek. A cégek ezt a pénzt arra használják fel, hogy az általunk, a csomagok küldésekor keletkezett szén-dioxid szennyezést a nullára csökkentsék. Minden további pénzt a szén-dioxid-eltávolítási technológiák továbbfejlesztésére fordítanak.

Milyen vállalkozásokat támogatunk?

Heirloom

A Heirloom közvetlen levegőelnyelő technológiája fokozza a szén-mineralizációs folyamatot. Ez a technológia felgyorsítja a természetben előforduló ásványok CO₂ megkötésének sebességét, ahelyett, hogy energiaigényes ventilátorokat használna a levegő beszívására.

 

Remora

A Remora felfogja a CO₂-t a félteherautók kipufogóiból menet közben, és a CO₂-t hosszú távú tárolásra szánják.

 

Charm

A Charm megköti a CO₂-t növényi hulladékokból, majd stabil, szénben gazdag folyadékká alakítja, és biztonságosan tárolja mélyen a föld alatt – erdőtüzektől és talajeróziótól távol.